Oldtimer Autoverzekering

Een oude oldtimer in de schuur staan? Maar u wilt weer graag de weg op met uw oude oldtimer. Waar moet u dan aan denken? U moet een oldtimer autoverzekering afsluiten wanneer u weer de weg op gaat.

Er zijn verschillende soorten oldtimer autoverzekeringen. Weet u al welke verzekering er bij u past? Dit is afhankelijk van een aantal factoren, allereerst wordt er gekeken naar uw rijervaring. Hoelang heeft u al uw rijbewijs? Heeft u al veel schade veroorzaakt op de weg? Hoe oud is uw auto en wordt er veel gereden met deze oldtimer? Elke verzekeringsmaatschappij stelt andere eisen aan diegene die een oldtimer autoverzekering af wil sluiten bij hen. Er zijn ook veel uitzonderingen dus wanneer u een oldtimer autoverzekering af wilt sluiten is het verstandig dat u goed de algemene voorwaarden door gaat nemen en in u op gaat nemen. Laat alle informatie even bezinken en bekijk meerdere polissen. Op deze manier weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet. U kunt een oldtimer autoverzekering kiezen die u het meest aanspreekt en waar u zich goed bij voelt. Niemand kan u verplichten welke oldtimer autoverzekering u af gaat sluiten, maar u moet er wel een hebben wanneer u met de oldtimer weer de weg op wilt gaan.

De verzekering die voor de oldtimer verplicht is, is de BA verzekering. U moet zich er dus van bewust zijn dat voordat u de weg op gaat deze verzekering ook al is ingegaan. Wanneer u op de weg bent en u wordt gecontroleerd en u heeft geen oldtimer BA autoverzekering, dan heeft u een probleem en krijgt u een fikse boete. Hier zit u natuurlijk niet op de wachten. Neem daarom een oldtimer autoverzekering en zorg dat u deze op tijd heeft afgesloten.

Er wordt vaak aangeraden om een aanvullende oldtimer autoverzekering te nemen wanneer u veel op de weg komt met deze auto. Dit is voor uw veiligheid beter, maar ook voor de oldtimer, er wordt dan meer vergoed ook de schade aan uw eigen auto.

Bent u al op zoek gegaan naar een goede oldtimer autoverzekering? Dan wordt het eens tijd wanneer u de oude oldtimer weer uit de schuur wilt gaan halen om goed op zoek te gaan naar de oldtimer autoverzekering die bij u past. Aarzel niet te lang en vraag offertes aan en ga deze met elkaar vergelijken.