Motoverzekering

Wanneer u in België met een motor de openbare weg op wilt gaan dient u een motorverzekering af te sluiten. Allereerst moet u weten dat er twee soorten verzekeringen zijn als het gaat om de motorverzekering. Om te beginnen is er de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering. De eerste verzekering, de BA verzekering is een verzekering die voor u verplicht is wanneer u een motor heeft. De aanvullende verzekering is niet verplicht, u kunt deze afsluiten wanneer u dat wilt en zo niet, dan laat u deze motorverzekering toch gewoon achterwege, als u maar een BA verzekering heeft.

De aanvullende motorverzekering wordt vaak gekozen wanneer iemand net een nieuwe of een vrij dure motor heeft gekocht. Stel dat u een nieuwe motor heeft gekocht en op de snelweg komt u ineens in de file terecht, maar u ziet dit te laat. U rijdt dan op een andere auto, de auto heft schade, maar u ook. Met een aanvullende verzekering wordt de schade aan beide voertuigen vergoed. Op dat moment bent u even boos, maar u zult blij zijn dat u een aanvullende motorverzekering heeft afgesloten, zodat u in ieder geval weer op uw motor kunt rijden, zonder dat u hier zelf duizenden euro’s voor moet gaan betalen.

Stel dat u een ongeluk krijgt en u heeft geen aanvullende verzekering, maar wel net een nieuwe motor. Dan kunt u waarschijnlijk heel boos worden, maar het heeft geen nut. Het is op dat moment toch al te laat en u zult moeten sparen om een nieuwe motor te kunnen kopen of om deze op te kunnen laten knappen. De BA verzekering is wel verplicht gesteld, omdat de schade aan een ander voertuig wat door u is veroorzaakt wel belangrijk is dat deze snel wordt gerepareerd. De andere bestuurder kan er niets aan doen en zou bijvoorbeeld niet kunnen gaan werken omdat u tegen de auto van hem aan bent gereden, dat zou oneerlijk zijn. Gelukkig regelt de BA verzekering deze dekking en hoeft u zich verder geen zorgen te maken.

Wilt u een goede motorverzekering afsluiten? Lees dan alle voorwaarden goed door en vergelijk motoverzekeringen voordat u er één af gaat sluiten. Bekijk alle polissen en premies zodat u weet waar u aan toe bent wanneer u een nieuwe motorverzekering af gaat sluiten. Zorg er voor dat er geen addertjes onder het gras zitten en dat u niet voor verrassingen komt te staan. Bereidt u goed voor en dan heeft u binnen een paar dagen een goede motorverzekering geregeld.