Levensverzekering

Een levensverzekering is een verzekering die u afsluit voor het leven. Bij een levensverzekering worden de premie en of de uitkering bepaald aan de hand van het verzekerde leven. Wanneer u er voor kiest om een levensverzekering af te sluiten, gaat het er om of dat u op een bepaalde datum nog in leven bent. Deze verzekering vinden veel mensen gek klinken, want hoezo moet u nog in leven zijn? Een levensverzekering is een goede verzekering, u heeft hierbij zekerheid dat wanneer u komt te overlijden de kosten van de crematie e.d. worden betaald. U hoeft dan niet bang te zijn dat de familie met allemaal schulden blijft zitten, alles wordt dan betaald met deze levensverzekering.

Wanneer we het hebben over een levensverzekering gaat het over twee soorten. Allereerst kennen we de verzekering bij het leven. Bij deze verzekering kunt u een uitkering verwachten wanneer u de verzekering heeft afgesloten u ook werkelijk nog in leven bent op de afgesproken datum die staat beschreven in het contract. Bent u misschien twee of drie dagen voor de afgesproken datum gestorven? Dan is het heel jammer, maar dan vindt er geen uitkering plaats. Het is een risico wat u moet nemen met deze levensverzekering . Dan is er nog de gemengde levensverzekering. Wanneer u bij deze levensverzekering op de afgesproken datum nog in leven bent krijgt u een bedrag uitgekeerd. Deze datum is ook vastgelegd in een contract en ook wanneer u bij dit contract twee of drie dagen voor de afgesproken datum komt te overlijden zal er toch worden uitgekeerd. Deze levensverzekering is daarom ook erg duur, maar u bent er wel zeker van dat u een bedrag krijgt uitgekeerd, of wanneer u er niet meer bent uw familie een bedrag krijgt uitgekeerd.

Wanneer u op het punt staat om samen te gaan wonen is het verstandig om er voor te kiezen om een levensverzekering af te sluiten. Waarom? Stel dat uw partner komt te overlijden, dan moet u alleen opdraaien voor de kosten van de hypotheek. Wanneer u er voor kiest om een levensverzekering af te sluiten hoeft u hier niet bang voor te zijn, dan worden de kosten deels opgevangen door deze verzekering. Bedenk vooraf goed waarom u een levensverzekering afsluit en welke soort levensverzekering u dan gaat kiezen. De ene verzekering is dan misschien wel wat duurder, maar geeft u wel meer zekerheid dan de andere verzekering.