Familiale verzekering

Een familiale verzekering is een verzekering die u voor de hele familie af kunt sluiten, maar het is geen verplichte verzekering België. Stel dat u een paar kleine kinderen heeft die erg druk zijn. U bent altijd bang dat er wat kapot gaat wanneer zij bij andere mensen gaan spelen, puur omdat u er bang voor bent dat u straks een hoge rekening krijgt van spullen die kapot zijn gegaan per ongeluk, maar voornamelijk door de drukte van uw kind. U kunt er voor zorgen dat u met een gerust hart uw kinderen ergens kunt laten spelen, daar is namelijk de familiale verzekering voor.

Stel dat uw kind per ongeluk tegen een vaas loopt, deze valt om en ligt in honderden stukjes, dan wordt deze vaas vergoed uit de familiale verzekering. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een spiegel of serviesgoed wat per ongeluk kapot wordt gemaakt. Het ideale van een familiale verzekering is dat veel schade binnen deze verzekering wordt gedekt.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u zelf schade veroorzaakt bij iemand thuis of tijdens het sporten. Misschien houdt u er van op lekker een eindje te gaan trimmen of te mountainbiken. Stel dat u lekker naar de muziek aan het luisteren bent en even uw fiets niet goed in de gaten houdt, u rijdt tegen een stilstaande auto, de spiegel van de auto is er af en er is lakschade, wat moet u dan doen? U bent dan blij dat u een familiale verzekering heeft afgesloten, omdat de schade dan wordt gedekt. U kunt er niets aan doen dat deze auto schade heeft, het ging per ongeluk.

Wanneer u aan kunt tonen dat de schade niet expres is veroorzaakt dan wordt het vergoed vanuit de familiale verzekering. Weet u al of u een familiale verzekering af wilt sluiten? Het is sterk aan te raden wanneer u een jong gezin bent met jonge kinderen om deze verzekering te nemen. Op deze manier kunt u met een gerust hart uw kinderen buiten en bij andere mensen laten spelen. Stel dat er wat kapot gaat, dan wordt dit vergoed door de familiale verzekering.

Er zijn verschillende aanbieders met een familiale verzekering in het pakket. U kunt het beste vooraf bekijken in de polisvoorwaarden wat er met de familiale verzekering allemaal gedekt wordt. Er is namelijk nogal een groot verschil per verzekering wat men allemaal dekt en wat niet.