Bromfietsverzekering

Wanneer u in het bezit bent van een bromfiets is het verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. De verzekering die hierbij verplicht is gesteld is de wettelijke Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering zorgt er voor dat wanneer er door uw toedoen een ongeluk gebeurd de kosten worden gedekt. Het kan zijn dat er kosten zijn voor een voertuig, maar er kan ook letsel zijn toegebracht aan personen, dit wordt allemaal gedekt met de BA bromfietsverzekering.

U kunt er ook voorkiezen om een aanvullende verzekering te nemen. Wanneer u voor een aanvullende verzekering van de bromfietsverzekering heeft gekozen is het zo dat ook de schade aan uw eigen bromfiets wordt vergoed wanneer u bij een ongeval betrokken raakt. Deze verzekering geeft u dus meer zekerheid, maar wanneer uw bromfiets al vijf jaar is krijgt u vaak alleen de dagwaarde terug wanneer deze ernstig is beschadigd. Is het voor u dan de moeite waard om een aanvullende verzekering af te sluiten? Bekijk daarom goed wat de mogelijkheden zijn met de verzekering maar kijk ook goed naar uw persoonlijke situatie. Wanneer u een nieuwe bromfiets heeft gekocht is het verstandig om een volledige dekking te kiezen en er voor te zorgen dat de bromfietsverzekering goed is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Bij elke verzekering moet u goed kijken hoe uw persoonlijke situatie is. Een verzekeringsmaatschappij wil u graag een dure verzekering verkopen maar wanneer u een oude brommer heeft moet u geen volledige dekking kiezen. U heeft dan voldoende aan de BA verzekering. U betaalt anders teveel aan premie die de bromfiets echt niet waard is. Alleen wanneer u net een nieuwe of een vrij dure bromfiets heeft dan is het de moeite waard om een aanvullende verzekering voor uw bromfietsverzekering aan te schaffen.

Neem de tijd om een goede bromfietsverzekering te kiezen, laat u niet overhalen maar bekijk zelf welke verzekering u af wilt sluiten. Niemand beslist voor u, het is uw bromfiets, uw geld, maar ook uw veiligheid. Hopelijk heeft u de bromfietsverzekering nooit nodig, maar het is wel verplicht om er een te hebben, wanneer u er geen heeft riskeert u een hoge boete. Zorg er daarom voor dat u wanneer u een bromfiets heeft ook de nodige verzekeringen heeft afgesloten. Laat u niet kennen, doe u niet anders voor, betaal gewoon een paar euro in de maand en u bent goed verzekerd met de BA bromfietsverzekering.