Autoverzekering

Een autoverzekering kunt u opdelen in twee categorieën. U heeft een basisverzekering, ook wel een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd en u heeft de aanvullende verzekeringen. De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering is een verplichte verzekering wanneer u in een auto rijdt. De aanvullende verzekering, zoals de naam al zegt, vult de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering aan. Deze is niet verplicht, maar u kunt hier wel voor kiezen.

Stel dat u tegen een andere auto aan bent gereden en u heeft alleen een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering voor de auto afgesloten, dan wordt de schade die aan het andere voertuig is aangebracht vergoed door de verzekering. Wanneer uw eigen auto ook schade heeft wordt dit niet vergoed wanneer u alleen een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten. Maar, wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten samen met de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering dan wordt ook de schade aan uw eigen auto vergoed.

Natuurlijk zit er ook een verschil in de prijs die u per maand of per kwartaal moet betalen voor deze verzekeringen. Een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering is natuurlijk goedkoper dan een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering met aanvullende verzekering. Toch hoeft het niet zo heel veel per maand te schelen. Dit is afhankelijk van waar u de autoverzekering af gaat sluiten.

Wanneer u besluit om naast de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering een aanvullende verzekering voor de auto af te gaan sluiten is het verstandig om te kijken of de auto het nog waard is. Wanneer de auto al acht jaar oud is, krijgt u vaak alleen de dagwaarde terug wanneer u betrokken bent bij een ongeval. Maar wanneer u een vrij nieuwe auto heeft of een vrij dure auto, dan kan een aanvullende verzekering zeker een goede optie zijn. Bij een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering met aanvullende verzekering wordt vaak de nieuwwaarde van de auto vergoed wanneer deze bijvoorbeeld total loss wordt gereden. Maar dit is niet altijd het geval, u dient hiervoor de algemene voorwaarden goed door te nemen, zodat u weet wat er vergoed wordt met uw aanvullende verzekering. U kunt het ook anders doen, wanneer u voor uzelf weet wat u allemaal vergoed wilt hebben met de aanvullende verzekering kunt u op zoek gaan naar een passende aanvullende verzekering voor uw auto. Wanneer u prijzen wilt vergelijken over deze verzekering kunt u altijd op internet kijken naar vergelijkingssites. Hier worden vaak prijzen van diverse autoverzekeringen met elkaar vergeleken, kijk hierbij goed naar de voorwaarden en niet alleen naar de prijzen! Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor een verzekering.